Informatie over Stichting Omhoog:
|
![]() |
Contactinformatie:
Stichting Omhoog
Adres: Stationsstraat 133, 3851 ND Ermelo
Tel: 0341 – 553286
Website: https://www.stichtingomhoog.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nummer: 77427726
RSIN Nummer: 861004693
Bankrek. No.: NL 41 RABO 0353 391 948
Stichting Omhoog is per 20 juli 2020 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
Doelstelling stichting Omhoog
Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, volledig startklaar maken voor en helpen aan een baan in de Horeca
Stichting Omhoog begeleidt en coördineert de samenwerking tussen Stichting de Ontmoeting, Het Deltion College, Hotel Baars, Kasteel de Essenburgh, McDonalds Harderwijk, Ermelo en Nijkerk, De Boterlap Harderwijk en Ermelo en Hotel Bella Ciao. Stichting Omhoog begeleidt de studenten, individueel en op maat, tijdens de opleiding en daarna bij het verkrijgen en behouden van een baan.
Het Beleidsplan:
Stichting Omhoog realiseert haar doelstelling door samen met een aantal partners een horeca-opleiding aan te bieden op MBO-niveau 2. Mensen die nog niet aan de kwalificatie-eisen van niveau 2 voldoen kunnen eerst de MBO-Entree opleiding volgen.
Via deze link kan het complete beleidsplan worden gedownload.
Essentieel in dit beleidsplan is het concept van stichting Omhoog:
- De student wordt geholpen om met hart en hoofd voor de opleiding te kiezen: De intakeprocedure zal een hele uitgebreide procedure zijn bestaande uit gesprekken met de student en zijn omgeving, proefdraaien en testen. Doel is vooral om de motivatie te achterhalen zodat we uitval tijdens de studie kunnen voorkomen.
- Praktijk leren en diversiviteit: eerst de praktijk dan de opleiding. Dus geen gesimuleerde praktijk maar echte praktijk waarbij de theorie achteraf gebruikt wordt om het geleerde te ordenen en een plek te geven.De diversiteit in de opleiding zal zo groot zijn dat de student in de praktijk kennis en ervaring heeft opgedaan in de volle breedte van de horeca. Dit zal worden bereikt door werkplekken bij diverse typen horecabedrijven en door praktische workshops bij diverse toeleveranciers van de horeca: Deze aspecten maken het voor de toekomstige werkgevers veel interessanter om studenten van deze opleiding aan te nemen omdat zij 100% voorbereid zijn op de werkzaamheden, werktijden, normen en waarden, omgangsvormen, etc. van de horeca
- Leerondersteuning / -motivatie: Elke student leert anders en wordt daarbij beïnvloed door zijn eigen herinneringen, gedachtes, gevoelens, verwachtingen, meningen, ervaringen, patronen en parate kennis (zijn subjectief concept). Studenten met de eerder vermelde achtergrond hebben in zijn algemeenheid meer moeite met leren. Daarom is het zo belangrijk om inzicht te krijgen in het subjectief concept van elke student. De jobcoach kan de student dan helpen om uit te zoeken hoe de verbinding tussen praktijk en theorie het beste tot stand komt en daarmee het leerdoel het beste wordt bereikt. De jobcoaches zullen hiertoe meedoen op de werkplekken, studiedagen en workshops om zelfinzichten van de student te openen en de inzichten / ervaringen van de jobcoach daaroer te delen, alternatieven te ontwikkelen en uit te gaan proberen. Tijdens de opleidng zal er dus continue reflectie plaatsvinden waardoor het aangeleerde veel beter kan landen bij de student. Het verschil met het bespreken van situaties op een later moment is dat de ervaringen / gevoelens niet weggeredeneerd zullen worden. Deze persoonlijke aandacht is van grote invloed op de motivatie van de student.
- Van veiligheid naar onveiligheid: De opleiding bij stichting Omhoog zal plaatsvinden in een kleine vertrouwde omgeving waardoor de student zich sneller vertrouwd en veilig zal voelen. Dit is een belangrijke basis om nieuwe dingen te leren. In het tweede jaar zal de theorie nog steeds in de veilige omgeving van stichting Omhoog worden gegeven, de praktijkopleiding zal echter bij een extern horecabedrijf vervolgd worden. Wel onder strikte begeleiding van de jobcoaches van stichting Omhoog. Redenen hiervoor zijn om de student voor te bereiden op een meer onveilige omgeving en om de student een bredere horeca-ervaring op te laten doen.
- Naschoolse begeleiding: Na het behalen van het diploma worden de studenten niet losgelaten maar worden zij geholpen bij het vinden van een baan en zij en de toekomstige werkgever zullen worden begeleid om die baan succesvol te laten zijn.
- Ontzorgen van alle partners: door centralisatie van kennis en ervaring waardoor meer aantrekkelijk voor samenwerkingspartners.
Bestuur stichting Omhoog
Het bestuur van stichting Omhoog bestaat uit:
Voorzitter:
De heer Jan Schuurman Directeur J. Schuurman Beheer B.V.
Penningmeester en mede-oprichter at Coöperatief Ondernemers Platform- Veluwe h/o Kredietcoöperatie
Directeur en mede-eigenaar Veluwse Accountants Associatie, 1972 - 2003
Penningmeester:
Mevrouw Betty Brouwer
Eigenaar Horeca Coaches
Mc Donald´s Corporation, Supervisor, trainer, coach, 2009-2017
Secretaris:
Mevrouw Annelies Luteijn.
Leerkracht / stagecoördinator bij ZMLK De Lelie te Harderwijk
Beloning bestuurders:
De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen, in de uitoefening van hun functie, gemaakte kosten.
Beloning personeelsleden:
Personeelsleden bestaan uit een directeur, coaches en een administratieve kracht. Deze worden allen marktconform betaald conform de richtlijnen van de CAO.
Financiële verantwoording:
Stichting Omhoog zal elk jaar binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar (kalenderjaar) haar financiële verantwoording publiceren op deze website.